#4: Friese Biologische Kaashandel

[:en]Cheese & Dairy[:nl]Kaas & Zuivel[:]

Wie

Hans van Balen kan met recht de eerste marktkoopman in Nederland genoemd worden die met alleen biologische kaas op de markt ging staan. Al in 1984 was hij actief op de markt in Drachten en Leeuwarden met zijn Friese Biologische Kaashandel. Aanvankelijk alleen met kaas uit Friesland. In die tijd was er nog maar weinig biologische kaas te krijgen, oude kaas bijvoorbeeld al helemaal niet. In 1987 heeft hij ook het initiatief genomen om in Groningen een biologische boerenmarkt te starten.
Nu staat hij reeds vanaf het begin van de boerenmarkt in 1987 op de Noordermarkt van Amsterdam.

Wat

De Friese Biologische Kaashandel verkoopt een breed assortiment koe-geit- en schapenkazen uit binnen- en buitenland. Daarnaast kunt u er verse zuivel, eieren en tofu kopen.

Uniek

Uniek is het assortiment koekazen van Landgoed Marienwaerdt, Hooidammer kaas uit Friesland en de kazen van de Groote Voort bekend onder de naam Remeker.
Iedere kaas heeft zijn eigen karakteristieke smaak. De keuze aan kazen is ruimschoots aanwezig evenals de kennis van Hans van Balen om iedere klant van een lekker stuk kaas te voorzien en een gevarieerd en smakelijk kaasplateau samen te stellen.

Onze ondernemers