Boerenstoofpot met geitenvlees

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 gram geitenvlees in stukjes
  • 4 eetlepels boter of olijfolie
  • 16 sjalotjes
  • gepeld en in vieren gesneden
  • 4 gepelde tomaten
  • 1 paprika in dunne repen
  • 3 dl heet water of bouillon
  • 20 gram courgette in blokjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram doperwten
  • een bosje dille

Methode

Braad het vlees in een grote braadpan aan in de hete boter of olie.

Voeg de sjalotten toe en laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.

Voeg de tomaten en paprika toe, daarna heet water of bouillon en breng op smaak met peper en zout.

Laat alles een uur zachtjes stoven.

Voeg de stukjes courgette en sperziebonen toe en vijf minuten later de doperwten.

Laat alles nog vijf minuten doorstoven en voeg tot slot wat dille toe.

Dien op met brood.