Stoofschotel met lamsvlees

Ingrediënten (6 personen)

  • 1 kilo lamsschouder in grote stukken of 6 lamspootjes
  • 2 uien
  • halve bol geplette knoflooktenen
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 150 gram rode linzen
  • 1 glas wijn
  • stengel bleekselderij in reepjes
  • selderijknol in blokjes
  • takje rozemarijn
  • bosje peterselie
  • 1 blikje tomaten op sap
  • olijfolie

Methode

Verhit in een grote braadpan een bodem olie en braad het vlees in porties mooi bruin.

Neem ze uit de pan.

Fruit knoflook, ui, wortel en selderij in dezelfde olie. Voeg wijn, de tomaten met sap, de rozemarijn, eventueel wat bouillonpoeder en veel zwarte peper toe.

Leg het vlees weer in de pan en giet er koud water bij tot het bijna onderstaat.

Breng alles aan de kook en laat met het deksel erop zachtjes stoven tot het vlees zacht en gaar is, dat kan twee tot drie uur duren.

Voeg de linzen toe en laat nog een half uurtje sudderen zonder deksel tot de linzen zacht zijn en de saus wat ingedikt is.

Voeg naar smaak nog zout en peper toe en bestrooi met peterselie.

Dien op met rijst of aardappelpuree.

Een dag later is de schotel nog lekkerder.

Variatie

Gebruik in plaats van wortel, tomaat, selderij en wijn verse gember, kaneel, sojasaus en sinaasappelschil. Dien op met couscous.