Verse Juice met Mandarijnen, Cranberries en Tarwegras

Apparatuur

Slow Juicer

Ingrediënten

  • 2-3 Mandarijnen. Als een alternatief kunnen ook sinaasappels of bloedsinaasappels worden gebruikt.
  • Handvol verse cranberries
  • Handvol vers tarwegras – snijd een handvol, volgroeid (12-14 dagen oud) tarwegras met een diameter van ongeveer 10cm

Methode

Was de mandarijnen of sinaasappels, voordat je ze snijdt of schilt. Hierdoor zorg je ervoor dat schimmels of bacteriën, die van de schil via het mes in het fruit kunnen komen, geen kans krijgen. Pel de mandarijnen, gooi de schil weg maar laat het wit zitten en snijd ze in vieren. Spoel de verse cranberries en het tarwegras af. Voeg alle ingrediënten toe aan de slow juicer en serveer direct.

Cranberries

Verse cranberries zijn slechts kort verkrijgbaar, uitsluitend in de winter en in gematigde klimaten. Mis de kans niet om te genieten van deze vruchten met hun unieke smaak en gezondheidsvoordelen! Vers niet-gepastureerd cranberry sap heeft de voorkeur boven een in de winkel gekocht of verpakt product. Gedacht wordt dat cranberries goed zijn voor de blaas, nieren en de huid en vaak wordt het gebruikt bij een blaasontsteking. Dit heeft te maken met het feit dat ze natuurlijke stoffen bevatten, die voorkomen dat bacteriën, zoals E-coli, zich aan de cellen in de blaas kunnen hechten, waardoor de bacteriën uiteindelijk worden weggespoeld. Ze bevatten vezels en vele vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en mangaan, maar ook fytonutriënten zoals betacaroteen, quercetine en anthocyanen. Anthocyanen kunnen kanker helpen voorkomen en stimuleren het nachtzicht. Hoe je omgaat met die intense, scherpe smaak? Verse cranberries zijn niet de gemakkelijkste vruchten om van te genieten als tussendoortje, vanwege hun intense, wrange en niet zoete smaak. Maar de oplossing is eenvoudig: Verwerk ze in de juicer met andere, meer smakelijke ingrediënten, zoals in dit recept met mandarijnen of sinaasappels. De verdunde zure smaak zal een verfrissend effect toevoegen. Verse cranberries kunnen, in hun originele verpakking, ongeveer een maand in de koelkast worden bewaard en tot wel een jaar in de vriezer..

Optioneel

Maximaliseer de voedingswaarde van het sap door wat tarwegras toe te voegen, ongeveer 30ml. Hiermee voeg je chlorofyl, mineralen en aminozuren toe. Ik heb bewust gekozen mijn sap niet te roeren zodat de smaak van tarwegras onmiddellijk kan worden opgevolgd door de mandarijn. Hiermee kan je een winterochtend pas echt goed beginnen!