Soep shii-take

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 65 gram geschaafde amandelen
  • 150 gram shii-take
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl crème fraîche
  • 10 gram fijngesneden bieslook
  • 1 à 2 tenen knoflook

Methode

Laat de amandelen in een koekenpan met teflonbodem lichtbruin worden.

Doe de amandel en het fijngesneden teentje knoflook in de bouillon en laat het 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de slagroom en de crème fraîche toe en kook de bouillon tot 3/4 van het volume in. Pureer dit mengsel met een staafmixer.

Snijd 4 shii-take-paddenstoelen in dunne plakjes en bak deze krokant in olie van 180 graden.

Snijd de rest van de paddestoelen in plakjes en laat ze 5 minuten in de hete soep trekken.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Schep de soep in voorverwarmde borden en garneer met de krokante paddestoelen en fijngesneden bieslook.