Paardenbloemen pudding

Ingrediënten

  • Een kilo pissenlits (paardenbloem)
  • 20 bloemen (door midden)
  • 40 gr zachte boter
  • 100 gr brood (wit) van één dag oud
  • 1 glas melk
  • 150gr geraspte gruyere
  • 4 eieren, gesplitst
  • flink wat nootmuskaat (bijna één theelepel)

Methode

De “Pissenlits” opkoken en laten slinken (als spinazie). Pureren in keuken machine.

Brood van één dag oud overgieten met het glas melk. Tot papje drukken. De (zachte) boter, 125g van de kaas (geraspt) en 4 eierdooiers toevoegen. Mengen.

Eiwitten met snufje zout en drup azijn in schone kom tot sneeuw stijf slaan. Draaiend toevoegen.

En dan de bloempjes, gehalveerd toevoegen op het laatste moment.

In een ovenschaal. Bestrooien met 25g geraspte kaas. In voorverwarmde oven, 180° voor 30 minuten.

Het belangrijkste: het glas droge Jurançon erbij.